Er was eens...

een stukje geschiedenis

 

Oud Bruin en Jong Belegen uit Steenbergen is in 2001 opgericht door: Lian Jonk, Janny Sandee, Anja v.d.Par, José de Groen en Irma Deurwater. Allemaal oud-leden van het vroegere kinderkoortje van Zr. Monique van de Welberg. Jaarlijks zongen zij nog op de verjaardag van de wel bekende Ans van Eekeren, de vroegere rechterhand van Zr. Monique. Zo ontstond het idee om weer een koor op te richten, met als repertoire oude en nieuwe levensliederen, maar vooral met veel gezelligheid samen.

Na wat voorbereiding, zoals het zoeken naar repertoire, dirigent, muzikanten, koorleden en repetitie-ruimte, zijn ze in september 2001 begonnen met het koor. De repetitie ruimte werd al snel gevonden, n.l. Het Wapen van Steenbergen, een grote ruimte met een goede akoestiek.

In november 2001 is de leden gevraagd om een naam voor ons koor te verzinnen, na inbreng van een aantal ideeën, is toen unaniem gekozen voor de naam“Oud Bruin en Jong Belegen”, omdat ons repertoire zal bestaan uit oud bruine smartlappen en jong belegen levensliederen.

Op 17 mei 2002 is bij de notaris de akte van oprichting ondertekend en op 3 juni 2002 is de vereniging ingeschreven in het handelsregister bij de K.v.Koophandel, vanaf die datum zijn we officieel een vereniging.

 

 

Onze eerste grote productie werd opgevoerd in april 2004 in "De Wallevis", met als thema "Oud Bruin en Jong Belegen gaat op sjiek". Drie avonden en een middag werden gevuld met 300 man publiek. Iedereen is enthousiast zowel koor als publiek. We zongen liedjes uit ons eerste repertoire en er werden solo´s opgevoerd door verschillende koorleden.

Hierna volgden nog "Winterse sferen met Oud Bruin en Jong Belegen" in december 2005. "Op route" op 25 juni 2007, waarmee we ons eerste lustrum vierden. De "Foute Avond" in april 2008, waarbij Het Wapen werd omgetoverd in "Bierpaleis de 80 billekes" en we zwarte Lola op bezoek kregen. "OBJB op Soiree" in april 2010 met gospelkoor "The Swinging Dozen" en 'jongeren koor' "The Young Ones". En "OBJB bouwt een feestje" in 2012 waarmee we ons 10 jarig bestaan uitbundig gevierd hebben!

Op 10 en 11 april 2015 hebben we de 6e productie gehad met als titiel Een Rondje Nederland. Weer 2 avonden met een enthousiast publiek in

De Joosse, onze thuishaven. In april 2017 was het Eurovisie songfestival het thema van een wederom zeer geslaagde productie. In december 2018 hebben we een kerstoptreden gehad met Dana Winner in de Gummaruskerk. Nu werken we toe naar de productie van 2020 met als thema Ärbeidsvitaminen met OBJB"